ERGOTERAPI

 

For at et barn kan udvikle sig optimalt, er det vigtigt at dets sanser og motorik fungerer optimalt. Gennem sanserne udvikles motorikken, og gennem disse udvikler barnet sig: det lærer gennem kroppen og forstår gennem kroppen og udvikler sit selvværd via kroppen. Alt dette i tæt samspil med sine omgivelser.

 

At være motorisk usikker: Det er ikke sjovt altid at være den der kommer sidst ud på legepladsen, fordi tøjet er så svært at få på, eller at være en af de få der ikke tør kravle op i klatrestativet for slet ikke at tale om at hoppe ned fra det igen. Så får man nemt den erfaring, at alle de andre kan, men jeg kan ikke. Det er ikke godt for selvværdet. Men alle børn kan lære det og lære at holde af det. Og det er aldrig for sent at få det lært. Det skal bare gøres på den rigtige måde.

 

At være motorisk meget aktiv: Det er heller ikke sjovt at være den der får skældud hver dag, når man nu bare har lyst til at bruge sin krop hele tiden, også selvom der er samling eller undervisning. Eller være så nysgerrig, at det er nærmest umuligt ikke at pille ved alting og vende sig om og spørge hvad det er og bare hele tiden blive nødt til at reagere i forhold til det der sker i omgivelserne.


Ergoterapi tager primært udgangspunkt i børns aktiviteter. Vigtige aktiviteter for børn er f.eks. selvhjulpenhed ved daglige færdigheder som at tage tøj på, spise, lege eller skolearbejde. Jeg ser således på barnets vanskeligheder i f.eks. legen, og på hvordan man kan udnytte barnets og miljøets ressourcer. Jeg ser på barnets motorik og sansebearbejdning. Jeg benytter sanseintegrationsteorien i min undersøgelse, rådgivning og behandling.

 
Jeg kan af og til anbefale at barnet får sansemotorisk træning herunder sanseintegrationstræning, og hvis jeg skal udføre dette, vil det være i barnets vanlige miljø, daginstitution, skole eller hjem, det foregår. Jeg kan ligeledes vejlede forældre eller personale i at udføre behandlingen under løbende vejledning.

 

Sanseprofilen er et vigtigt arbejdsredskab, der beskriver barnets bearbejdning af sanseinput. Profilen deler vores sansebearbejdning op i 4 karakteristika:


At være sansesøgende (f.eks. motorisk urolig): børnene ser ud som om de har for travlt, sætter for meget fart på, elsker nye sanseoplevelser, kravler måske højt op og laver lidt farlige ting og vil have mere. Springer fra den ene leg til den næste på en måde, så de kan have svært ved at deltage i legen i længere tid.

 

 

 ergoterapi til boern

At være sansemæssigt fintregistrerende (mærke mere end de fleste og derved nemt blive overstimuleret): At mærke syningen i strømpebukserne som generer i skoen, det lille sandkorn under neglen som bare skal ud - NU. At synes at maden lugter for meget, høre fluen langt væk, se enhver lille ændring i stuen, og kommenterer den. De kan blive distraheret af alt det de registrerer.


At være sansemæssigt mindre registrerende (mærke mindre end de fleste): Er mere tilskuer frem for deltagende i legen, kan virke lidt distræt, kommer måske til at bruge for mange kræfter når man krammer, tumler meget voldsomt, så de andre børn bliver forskrækkede. Så gider de ikke at lege, og det er svært af forstå, når man nu ikke kan mærke at man bruger for mange kræfter, men bare gør det, som kroppen synes er naturligt. Disse børn kan også hjælpes til at mærke bedre efter.

 


At være sanseundgående (trække sig fra sanseindtryk):
Er stillesiddende i leg, undgår tumleleg, mad med ny konsistens/smag, trækker sig fra stærkt lys, holder sig for ørerne når der er høje lyde, falder med fingrene strittende op i luften (undgår at mærke sandet eller græsset), vil ikke have strømperne af, bliver utilpasse ved ændringer i rutiner og elsker når hverdagen er struktureret og forudsigelig. Kan virke uinteresseret i det sociale.

 


At få lavet en sanseprofil på sit barn skaber tit meget stor forståelse for, hvorfor barnet gør som det gør og giver under analysen en forståelse for, hvordan man som forældre og professionel kan hjælpe.

 

 

 

 

Priser:

700 kr pr. time. Undersøgelse op til 10 timer incl. rapport. Det kan aftales individuelt

Tlf. 21202133 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.